Skip to content
Avis CarAway Adventure Camper Van 2 pax

In de basishuur van uw camper is altijd een standaardverzekering met een eigen risico van zo’n € 1.400 tot € 2.000 opgenomen. Dat eigen risico wordt als borg ingehouden van uw creditcard. Dat betekent dat bij een schade het schadebedrag wordt vastgesteld en dit bedrag wordt ingehouden van uw borg. Per schadegeval welteverstaan.

Een verhuurder zal schades altijd verhalen op u als huurder, ook als deze veroorzaakt zijn door een ander. Het is dus belangrijk om uw camper goed te verzekeren. Een sterretje in de voorruit, lekke band en schade aan de bovenkant van de camper komen immers geregeld voor. Wat zijn de opties voor de camperverzekering?

Verzekering van de verhuurder

Een basis cascoverzekeringen is meestal al inbegrepen in de prijs. Lees meer over de camperverzekering

Maar let op: hoewel er dus een basisverzekering is inbegrepen  in de camperhuur, betekent dit niet automatisch bij alle verhuurders dat alle schades dan gedekt zijn. Wij informeren u graag of en welke uitsluitingen er zijn per verhuurder.

McRent Urban Standard camper

Afkoop Eigen Risico verzekering

Lekke band

Meer weten? Lees meer over camperverzekeringen.

Als u een camper huurt bij een verhuurder die uitsluitingen kent qua schadedekking, kunt u ervoor kiezen dit bij te verzekeren middels een Afkoop Eigen Risico verzekering van de Europeesche. Deze verzekering dekt alle cascoschades die de verhuurder niet dekt. Dat geeft in elk geval een gerust gevoel tijdens uw reis.

Verzekerd via de creditcard?

Soms krijgen we de vraag of men de camper met een creditcard kan betalen, omdat de camper dan verzekerd zou zijn via de creditcard. Dat is echter nooit het geval, voor zover wij weten! Huurauto’s in Europa zijn soms wel verzekerd, maar campers zijn vrijwel altijd uitgesloten.

Credit Card
Back To Top