Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk om te weten

Camperverzekeringen

In het basistarief is altijd een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering opgenomen. Lees hieronder wat dit inhoudt en waarom wij adviseren voor meer zekerheid te kiezen.

McRent camper

Basisverzekering

Altijd een eigen risico

Vrijwel alle campers zijn verzekerd tegen schade aan eigendommen van een derde partij. Voor schade bent u meestal als huurder aansprakelijk voor de eerste € 2.000 – € 4.000 van de schadekosten in geval van een ongeluk, schade aan banden en voorruit, sleepkosten, brand, diefstal, inbraak en vandalisme. Daar kunnen nog administratiekosten per claim bijkomen.

Let op:

  • Uw camperverzekering dekt geen persoonlijk letsel of verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen. Daarvoor dient u een reisverzekering af te sluiten.
  • Wanneer u de camper huurt tegen het basistarief, wordt van uw creditcard een borg ingehouden voor het bedrag dat overeenkomt met het eigen risico. Dat is in de meeste gevallen € 1.400 tot € 2.000. Zorg dus voor een voldoende hoge kredietlimiet op uw creditcard wanneer u hiervoor kiest.
  • Uw eigen risico is van toepassing per schadegeval, niet per huurperiode.
  • Het eigen risico is altijd van toepassing, ongeacht welke partij schuldig is.
  • Een verhuurder zal eventuele schades altijd op u verhalen, ook al zijn deze door een ander veroorzaakt.
  • Net als bij elke andere verzekering is ook bij de camperverzekering een aantal zaken uitgesloten, zoals schade door rijden onder invloed of bij tanken van de verkeerde brandstof. Lees hier de huurvoorwaarden goed op na.
McRent camper Zweden

Uw eigen risico verlagen

Ingewikkeld? Valt mee...

Campers Europa vindt het belangrijk dat u met een gerust gevoel met uw camper op pad gaat en adviseert u sterk uw eigen risico te verlagen. Een schade aan de camper komt veel voor. Denk maar aan een sterretje in de voorruit, parkeerschade of dakschade door overhangende takken. Dit soort schades zijn vaak uitgesloten van dekking bij de verhuurder.

Qua camperverzekering maken we onderscheid tussen twee typen dekking: aansprakelijkheid en casco.

Aansprakelijkheid: Bij de meeste verhuurders is een standaard aansprakelijkheidsdekking t.o.v. derden inbegrepen in de huur. Verhuurders zijn verplicht dit aan te bieden. In Europa is deze dekking meestal wel voldoende.

Casco: In de basishuur is ook een basis cascoverzekering inbegrepen. Uw eigen risico wordt daarmee verlaagd naar een aanzienlijk lager bedrag tussen (in de regel) € 1.400 tot € 2.000. Hetzelfde bedrag wordt aan borg ingehouden van uw creditcard. Daarnaast krijgt u de garantie dat u een vervangend voertuig krijgt als u niet meer verder kunt met uw camper, zelfs als dat uw eigen schuld is. In veel gevallen zijn band- en voorruitschade, achteruitrijschade, dakschade en schade aan het interieur uitgesloten van dekking. De bijbehorende afkorting is CDR (Collision Deductible Reduction). Voor een hoger bedrag kunt u soms uw eigen risico helemaal afkopen tot € 0 en heeft u dus ook geen borg. Dat noemt men CDW (Collision Deductible Waiver). Deze CDW is echter een stuk duurder dan de verzekering Afkoop Eigen Risico van de Europeesche die u via Campers Europa kunt afsluiten.

Let op: het eigen risico geldt per schadegeval!

Niet alle verhuurders werken overigens met dezelfde schadedekkingen. Wat er wel en niet is inbegrepen bij de camper van uw keuze, lichten we uiteraard uitgebreid toe in onze offerte.

logo-europeesche-verzekeringen

Extra verzekering

Nog meer zekerheid

Bovenstaande verzekeringen zijn bij onze huurcampers inbegrepen. Maar: er is altijd een eigen risico. Daarnaast sluiten veel verhuurders schade aan het dak, door vorst, aan banden en voorruit, en aan het interieur uit.

Daarom kunt u bij Campers Europa een extra camperverzekering van de Europeesche afsluiten. Voor slechts € 7,50 per dag bent u dan verzekerd voor juist die schades die door de verhuurder niet gedekt worden. En kunt u met een gerust hart met uw camper op reis gaan.

Back To Top