Skip to content

Het beste van Kroatië

hoogtepunten op een rij

In Kroatië kunt u op heel veel plekken overnachten met een camper. Zo kunt u mooie plekken aan de kust combineren met de historische steden in het binnenland en de prachtige natuur. Kroatië heeft lange grenzen en daardoor veel buurlanden: Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, en Montenegro.

Ter inspiratie voor uw camperreis vindt u hieronder de hoogtepunten van Kroatië overzichtelijk op een rijtje. En als u ongeveer weet waar uw camperreis begint en eindigt, vind dan de camper van uw keuze.

Touring Cars camper Large

Camper huur in Kroatië

Camper ophalen

In Kroatië kunt u een camper halen in de hoofdstad Zagreb bij de verhuurder McRent. U kunt uw camperreis dus ook combineren met andere landen. Niet alle landen in Oost-Europa zijn overigens bij alle verhuurders toegestaan. Vraag ons ernaar als u uw camper boekt.

Kroatië Rovinj

Istrië

Strand en romeinen

Istrië is de meest westelijke provincie van Kroatië, een van de meeste populaire bestemmingen in het land. Dit heeft alles te maken met de mooie kustlijn en prachtige stranden. Hoogtepunten zijn zeker Pula, Rovinj en Porec. Pula is een gezellige winkelstad, maar ook bekend vanwege het Romeinse amfitheater uit de eerste eeuw na Christus, middenin de stad. Er is ook een Romeins forum en de tempel van Augustus. Umag is een leuk havenstadje waar het leuk wandelen is in de kronkelige straatjes. Of ga iets eten in een van de heerlijke visrestaurantjes. In Porec bezoekt u de Euphrasiusbasiliek, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en de vijfhoekige toren. Nog meer leuke stops zijn de Middeleeuwse stadjes Grožnjan, Motovun en Labin. Of Hum: met slechts 30 inwoners de kleinste stad ter wereld.

Ook qua natuur heeft Istrië veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld Brijuni Nationaal Park, een eilandengroep van 14 eilanden, of de Baredine druipsteengrotten.

Kroatië Medvednica

Midden en oost Kroatië

Minder toeristisch

In midden en oost Kroatië vindt u verschillende natuurparken. Lonjsko Polje is bijvoorbeeld een van de meest indrukwekkende moerasgebieden van Europa. Er leven zwijnen, herten, varkens, paarden, ooievaars, reigers en verschillende soorten roofvogels zoals de zeearend. Het bergmassief Medvednica kijkt boven Zagreb uit en is dan ook een geliefde plek om te ontspannen voor de inwoners van de stad. Er zijn tal van wandelpaden maar ook een kabelbaan naar de top. Geniet van de bergpassen, grotten, watervallen, oude mijnen en schilderachtige kerkjes. Maar er is meer te zien, zoals het kasteel Trakošćan, een van de mooiste van Kroatië. Of ga heerlijk genieten in de warmwaterbronnen van Daruvar.

In het oosten ligt Slavonië waar tradities zoals het oogstfeest, de klederdracht en de lokale muziek in ere worden gehouden. Ook hier ligt een moerasreservaat: Kopački rit, waar veel herten,  everzwijnen en honderden vogelsoorten leven. Ook het geografisch interessante Papuk park is de moeite waard.

Deze minder toeristische delen van Kroatië kunt u juist met een camper goed verkennen.

Kroatië Plitvice
Kroatië Dubrovnik

Dalmatië

prachtige natuur

Onder Istrië ligt het uitgestrekte Dalmatië. De natuur is hier prachtig, de zon is heerlijk en de dorpjes zijn pittoresk. Om Dalmatië te combineren met Istrië is dus zeker een aanrader.

Het Plitvice National Park is misschien wel het meest bekende stukje natuur van Kroatië. Dit park bevat 16 meren met meer dan 90 watervallen. Via houten vlonders kunt u een wandeling maken door het park. Voor de iets meer actieve reiziger is het Paklenica National Park een must. Hier vindt u bijzondere grotten, rotsen, kloven en watervallen. Het is ideaal om te gaan wandelen, mountainbiken en klimmen. Voor een strandvakantie kunt u terecht op de Kvarner eilandengroep met schitterende stranden of de Makarska Riviera.

De hoofdstad van Dalmatië is Split, absoluut de moeite van een bezoek waard. Dichtbij ligt het mooi gelegen stadje Sinj, vooral bekend van de ruiterspelen. En Dubrovnik in het zuiden kent u misschien ook wel.  Deze stad is ommuurd en heeft een prachtig oud centrum met mooie fonteinen.

Kroatië met een camper

Kamperen in Kroatië

Vele mogelijkheden

In Kroatië heeft u verschillende mogelijkheden om met de camper te overnachten. U kunt uiteraard op campings gaan staan. Of op speciale parkeerplaatsen met een gedeelte voor campers. Dan heeft u geen voorzieningen, maar vrijwel altijd heeft u deze zelf in de camper.

Kijk hier voor de kampeerlocaties.

Vrij overnachten mag alleen met toestemming van de lokale overheid of de politie.

Overigens zijn bijna alle snelwegen in Kroatië tolwegen.

Back To Top