Skip to content

Het beste van Roemenië

hoogtepunten op een rij

Roemenië is vooral bekend vanwege de flora en fauna: er zijn oerbossen en natuurparken waar onder meer beren, wolven en lynxen voorkomen. Ook ligt een groot deel van de Donaudelta in Roemenië.

Roemenië wordt steeds populairder als wintersportbestemming. Maar ook in de zomer is het een mooi land voor een rondreis. Ter inspiratie voor uw camperreis vindt u hieronder de hoogtepunten van Roemenië overzichtelijk op een rijtje. En als u ongeveer weet waar uw camperreis start en eindigt, vind dan de camper van uw keuze.

Rent Easy Family Extra camper

Camper huur in Roemenië

Camper ophalen

In Roemenië kunt u een camper huren bij verhuurder Rent Easy of MC Rent. U kunt uw camper ophalen in de hoofdstad Boekarest, in het zuidoosten van het land. Roemenië is een groot land, waarmee u makkelijk een hele rondreis kunt vullen. Maar als u wilt, kunt u ook nog Hongarije, Servië en/of Bulgarije bezoeken.

Roemenië Boekarest parlementsgebouw

De hoofdstad

Boekarest

In Boekarest haalt u de camper op, dus dat is prima te combineren met een city trip. Wat zeker de moeite waard is! In de stad kunt u genieten van de prachtige art deco architectuur, zoals in het historische centrum Lipscani. Soms lijkt het wel Parijs. En dat kan kloppen want Parijs was een inspiratiebron in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Een aanrader is zeker ook het parlementspaleis. Dit enorme gebouw is het grootste gebouw van heel Europa en is daardoor erg indrukwekkend. Het paleis is 270 meter breed, 84 meter hoog en er zijn meer dan 2000 kamers. Het mooiste park in de stad is het Cișmigiupark. Het park is perfect voor een picknick, een wandeling of om met een bootje op het meer te varen. Andere bezienswaardigheden zijn het Stavropoleos klooster (dat door de Roemenen in zijn geheel verplaatst is naar een andere wijk om het te redden van de sloop), Curtea Veche (het oude koninklijke hof), het CEC Palace (hoofdkantoor van de CEC Bank) en de hippe wijk Piata Romana.

De stad werd overigens in de middeleeuwen ook bekend als een van de woonplaatsen van graaf Dracula…

Roemenië Sighisoara
Roemenië Transfăgărăşan autoweg
Roemenië Donau delta pelikanen

Midden-Roemenië

Natuur, kastelen en mooie stadjes

In het midden van het land ligt het kasteel Peleș, het voormalige zomerpaleis van de koninklijke familie. Het kasteel ziet er sprookjesachtig uit door de versierde torentjes. Het kasteel wordt nu gebruikt als museum, waarin allerlei kostbare koninklijke bezittingen zijn tentoongesteld. Er zijn meer dan 160 kamers, die in vele verschillende stijlen zijn ingericht. Alleen de kamers zijn al een bezichtiging waard. Het kasteel ligt aan de rand van het Bucegi gebergte. Hier kunt u heerlijk wandelen door de groene bossen en bergen, en genieten van het prachtige uitzicht op het kasteel en de omgeving.

Sighisoara is een prachtige oude vestingstad in de groene regio van Transsylvanië. De kleurrijke straatjes zijn erg leuk om doorheen te struinen. Van de oude stadsmuren zijn vier torens overgebleven. Verder is er een aantal mooie kerken zoals de mooie Lutherse Bergkirche met een indrukwekkende crypte.

Een andere mooie middeleeuwse stad in het midden van het land is Brașov, in de groene heuvels van Transsylvanië. Ook deze heeft gezellige kleurrijke straatjes en pleinen met terrassen. De belangrijkste bezienswaardigheid is de mooie gotische Zwarte kerk. Bij een grote brand in 1689 bleven de muren zwart achter. Vandaar de naam.  Vanuit de stad kunt u een lift nemen naar de berg Tampa, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

De Transfăgărăşan is een prachtige weg die dwars door het hoogste gebergte van Roemanië leidt: het Făgărăşgebergte. Zeker de moeite waard om dit met de camper te doen! Onderweg geniet u van geweldige uitzichten.

Tenslotte noemen we zeker nog de Donaudelta. De rivier de Donau ligt voor een groot deel in Roemenië. De stad Tulcea is een goede uitvalsbasis voor wandelingen en boottochten door dit mooie gebied met moerassen, meren en velden. Als u een vogelliefhebber bent, is dit ook een goede plek om onder andere pelikanen, reigers, scholvers en valken te spotten.

Roemenië Bucovina klooster

Noord-Roemenië

Mooie kloosters

In het stadje Bucovina bevinden zich vijf prachtige kloosters. Deze zijn aan de buitenkant versierd met fresco’s uit de 15e en 16e eeuw. Eén van de mooiste kloosters is het Suceviţa klooster.

Cluj Napoca is een gezellige universiteitsstad met een leuke sfeer en veel gezellige pleinen met restaurantjes, barretjes en terrassen.

Roemenië Retezat gebergte

Zuid-Roemenië

Prachtig gebergte

Het nationaal park Retezat is een prachtig natuurpark in het zuidwesten van Roemenië. Het Retezat gebergte is onderdeel van de Karpaten en wordt gekenmerkt door hoge bergen, oerbossen, mooie meren en vele soorten planten en dieren. Het is heerlijk om er te wandelen en relaxen aan bijvoorbeeld het grootste meer Lacul Bucura.

In Histria zijn ruïnes van thermen, een verdedigingsmuur en enkele huizen uit de Griekse Oudheid te zien.

Rent Easy exclusive Extra camper

Kamperen in Roemenië

Wild kamperen mag

Roemenië heeft zo’n 21 campings en daarnaast nog een ruime hoeveelheid camperplaatsen. Kijk hier voor de kampeerlocaties.

Wild kamperen met de camper is toegestaan in Roemenië, behalve in natuurgebieden zoals de Donaudelta en nationale parken. In de bergen wordt wild kamperen soms afgeraden vanwege de aanwezigheid van beren.

Back To Top