Skip to content

Camper huren

Waar op te letten?

Waar moet ik op letten als ik een camper wil huren? Afhankelijk van uw beschikbare budget zijn er behoorlijk wat mogelijkheden voor camperhuur. Er zijn tientallen soorten campers te huur, welke past nou het beste bij uw situatie en uw wensen? Hieronder zetten we voor u op een rijtje waar op te letten als u een camper wilt huren.

Rent easy City First

Uw reisgezelschap

Kleine of grote camper

Als u met twee volwassenen zonder kinderen reist, kunt u met een kleinere camper uit de voeten dan wanneer u met kinderen reist. Maar misschien vindt u een grotere camper juist wel prettig ook al bent u met z’n tweeën.

Apollo Family Voyager

Wel of geen toilet

Meer of minder gemak

Hoewel de meeste campers in Europa een toilet/douche-ruimte aan boord hebben, zijn er zeker ook campers voor twee of meer personen zonder toilet en douche.  Een toilet aan boord is voor veel mensen wel prettig, zeker als er kinderen mee reizen. Als uw reisgezelschap uit meer dan vier personen bestaat, dan komt u als snel bij de motorhomes uit. Deze hebben altijd een toilet/douche.

Go Smart camper IJsland

Gebruikssporen niet erg?

Nieuwe of wat oudere camper

De meeste verhuurders in Europa werken met een jonge campervloot: campers zijn vaak maximaal 2 jaar oud. Bij enkele verhuurders worden de campers langer verhuurd. En dat scheelt meestal wel voor wat betreft de huurprijs.  Hoe ouder de camper, hoe meer gebruikssporen deze vertoont en hoe meer kilometers op de teller. Het is maar net wat u prettig vindt en wat er binnen uw budget past.

Touring Cars camper

Veel buiten of ook binnen?

Afhankelijk van het seizoen

Ook het seizoen waarin u gaat reizen speelt een rol bij uw camperkeuze. In het zomerseizoen in Europa kunt u lang buiten zitten. Al kan het in hoger gelegen delen ook in de zomer ’s avonds behoorlijk afkoelen. Maar als het kouder en slechter weer is,  zit u veel binnen. Dan is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben, zeker met meerdere personen. Ook de bergruimte speelt een rol.

Ibero Groep B

Belangrijk!

Camperverzekering

Op veel websites leest u allerlei afkortingen voor camperverzekeringen zonder veel toelichting wat het inhoudt: SLI, CDR, CDW… We maken het hieronder graag wat eenvoudiger voor u.

Qua camperverzekering maken we onderscheid tussen twee typen dekking: aansprakelijkheid en casco.

Aansprakelijkheid: Bij de meeste verhuurders is een standaard aansprakelijkheidsdekking t.o.v. derden inbegrepen in de huur. Verhuurders zijn verplicht dit aan te bieden.

Casco: Ook een cascodekking is bij de meeste verhuurders inbegrepen. Vaak is er dan nog wel een eigen risico per schadegeval. Soms kunt u dit bij de verhuurder afkopen tot € 0. Meestal is het echter voordeliger om dit af te dekken met een Afkoop Eigen Risico verzekering van a.s.r. Deze kunt u afsluiten via Campers Europa.

Niet alle verhuurders werken overigens met dezelfde schadedekkingen. Wat er wel en niet is inbegrepen bij de camper van uw keuze, lichten we uiteraard uitgebreid toe in onze offerte.

Ibero Groep F camper

Meer om aan te denken

Bedmaten en meer

Als u 1.60 m bent, is bijna elke camper wel geschikt qua stahoogte en bedmaten. Maar als u 2 m lang bent, is dat een ander verhaal. Zeker in de soms smalle bedden in campers (ook wel Franse bedden genoemd). Als u met kleine kinderen reist, is het belangrijk te weten hoeveel kinderautostoelen er bevestigd kunnen worden. En wat te denken van uw reisroute? Niet elke camper kunt u in elke plaats in Europa ophalen. Zo zijn er nog wel meer zaken te noemen die een rol kunnen spelen bij uw camperkeuze. Wij helpen u graag met het bepalen van de beste camper bij uw wensen.

Back To Top