Skip to content

Wat kost het om een camper te huren?

Soorten tarieven en aanbiedingen

Wat kost het om een camper te huren in Europa? Een gemiddeld huurtarief voor een dag camperhuur is niet zomaar te geven. De basisprijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot € 300 per dag, afhankelijk van welk type camper, type verhuurder, seizoen, en vraag en aanbod. We kunnen u wel informeren over de verschillende soorten tarieven waar de verhuurders in Europa mee werken: een vast tarief en een zogenaamd flextarief. Daarbovenop zijn er geregeld speciale aanbiedingen. Alle prijzen worden vastgesteld aan de hand van de actuele wisselkoers (bij een andere valuta dan de euro).

Camper huren duur? Dat lijkt misschien zo als je het vergelijkt met autohuur. Maar u spaart natuurlijk hotelovernachtingen uit, campings zijn relatief voordelig. En u bent niet voor elke maaltijd en kop koffie afhankelijk van de horeca. In het algemeen zal een campervakantie ongeveer evenveel kosten als een vakantie met autohuur en hotels, uitgaande van één hotelkamer per nacht. Als u meerdere hotelkamers nodig heeft, wordt een camper al snel goedkoper. Maar reizen per camper is ook een keuze, los van de kosten. Het is maar net wat u zelf prettiger reizen vindt.

McRent camper Zweden

Voor camperhuur en extra's

Vast tarief

Voor de campers die tegen een vast tarief worden verhuurd, betaalt u een vaste prijs per dag in een bepaalde periode. In de periode tussen 1 januari en 31 mei betaalt u voor een bepaald type camper bijvoorbeeld € 48 per dag, terwijl het tarief tussen 1 juni en 30 juni € 75 per dag bedraagt. Als u over de grens van een tariefperiode heen gaat, betaalt u dus daarna het tarief van de volgende periode. De verhuurders die met vaste tarieven werken zijn Avis Car Away, Ibero, McRent, Rent Easy, Motorhomes Italy, Touring Cars en Go Rentals.

Apollo Duo Plus camper

Tip: op tijd boeken

Flextarieven

Een aantal verhuurders hanteert een zogenaamd flextarief, een flexibel tarief dat elke week op basis van vraag en aanbod wordt vastgesteld en dus kan variëren per week. Een flextarief is in de meeste gevallen geldig van maandag t/m zondag. In het algemeen geldt: hoe eerder u een camper boekt, hoe voordeliger het voor u is. Immers, hoe later u de camper boekt, hoe lager de beschikbaarheid zal zijn. En des te hoger is uw huurprijs. Het verschil tussen het laagste tarief (minimaal 6 maanden van tevoren) en het hoogste tarief kan oplopen tot meer dan 60%! De leveranciers die met flextarieven werken zijn Apollo, Bunk Campers, Just Go en McRent (voor bepaalde landen).

Just Go camper

Extra voordeel

Aanbiedingen

Verhuurders hebben geregeld extra kortingsaanbiedingen voor bepaalde typen campers of voor bepaalde perioden. Hou onze aanbiedingenpagina in de gaten! De extra kortingen worden door ons verrekend in uw offerte.

Camper in Europa

Kortingen op camperhuur

Profiteren

Als u tijdig boekt, in veel gevallen vóór eind september van het jaar ervoor, kunt u bij veel verhuurders profiteren van aantrekkelijke vroegboekprijzen. En als het flextarief dan nog relatief laag is, is dat dus extra voordelig!

Bij sommige verhuurders ontvangt u een aantrekkelijke lange huur-korting als u langer huurt. En anders kunnen wij het vaak nóg aantrekkelijker voor u maken!

McRent camper

Tariefaanpassingen

profiteren

In de offerte die u van ons ontvangt, geven wij duidelijk aan welk type tarief gehanteerd wordt en hoe lang het tarief geldig blijft. Heeft u een langere bedenktijd nodig of wilt u de huurdata aanpassen? Laat het ons dan weten. Dan checken wij tussentijds voor u of het tarief is gewijzigd of gaat wijzigen. En welke consequenties dit heeft voor uw boeking. Soms kan het zelfs verstandiger zijn om de data niet aan te passen om te voorkomen dat een hoger tarief van toepassing wordt. Wij adviseren u daar graag over.

Het berekenen van het meest gunstige tarief is sowieso een behoorlijk karwei is en is echt een specialisme waar u als klant voordeel mee kunt behalen. Vanzelfsprekend kijken wij ook gelijk naar de meest geschikte combinatie met de vluchten. Dit is maatwerk en kan u vele honderden euro’s besparen. Deze winst geven wij graag aan u door.

Tenslotte

Goed om te weten

  • Omdat de meeste verhuurders met lokale dealers werken in de landen waar ze verhuren, is een zogenaamde ‘one way’ vaak niet toegestaan. U levert de camper dan in in dezelfde plaats als waar u deze heeft opgehaald. Soms kan het echter wel. Vraag ons ernaar als u interesse heeft. In de zoekmodule op deze site kunt u overigens de meeste ‘one ways’ die mogelijk zijn ook vinden. U betaalt een eenrichtingstoeslag wanneer u de camper in een andere locatie inlevert dan waar u deze heeft opgehaald.
  • Bij veel verhuurders zijn onbeperkte kilometers inbegrepen. Soms is het aantal kilometers beperkt, maar meestal wel voldoende per dag. Gaat u over het aantal vooraf ingekochte kilometers heen, dan betaalt u een bedrag per extra gereden kilometers. Als u toch liever onbeperkte kilometers boekt, vraag ons dan naar de kosten.
  • Bij alle verhuurders kunt u met de camper naar andere landen in Europa reizen dan waar u de camper heeft opgehaald. Meestal zijn wel bepaalde landen in Oost Europa verboden.
  • Vrijwel altijd betaalt u een extra bedrag voor het klaarmaken van de camper, de keukeninventaris en de persoonlijke inventaris (beddengoed en handdoeken).
Back To Top