Skip to content

Het beste van Duitsland

Hoogtepunten op een rij

In Duitsland vindt u een rijke mix van cultuur, geschiedenis, natuur en prachtige steden. Het is het meest geliefde vakantieland voor Nederlanders en het perfecte land om per camper te verkennen. Een camperreis door Duitsland is enorm veelzijdig.

Ter inspiratie voor uw camperris vindt u hieronder de hoogtepunten van Duitsland overzichtelijk op een rijtje. En als u ongeveer weet waar uw camperreis begint en eindigt, vind dan de camper van uw keuze.

McRent camper Zweden

Camper huur in Duitsland

Camper ophalen

Duitsland biedt zeer veel mogelijkheden voor camperhuur. U kunt een camper halen bij de volgende verhuurders: Apollo, McRent, Rent Easy en Crossrent. De ophaallocaties ziet u op de kaart hieronder.

Duitsland Placeholder
Duitsland
Duitsland locaties Placeholder
Duitsland locaties

De reden dat er zoveel ophaallocaties in Duitsland zijn, is dat drie van onze verhuurders van oorsprong Duitse organisaties zijn. U kunt dus op vele manieren een rondreis plannen. Combineer bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken vanuit Hamburg of Bremen of Duitsland en Frankrijk vanuit Strasbourg of Stuttgart. Of start in Berlijn met een citytrip en maak dan een rondreis door Oost-Duitsland.

Duitsland Waddenzee

Noord-Duitsland

Waddenzee en mooie steden

Noord-Duitsland is relatief vlak. In het noorden grenst Duitsland aan de Noordzee, aan Denemarken en aan de Baltische Zee. Een bezoek aan de havensteden Hamburg en Bremen is zeker de moeite waard. De haven van Hamburg is al opgericht in 811, in de tijd van Karel de Grote, en dat is te zien aan de statige huizen en culturele rijkdom. Langs de kust van de deelstaat Niedersachsen liggen de 7 Oost-Friese eilanden, waar  u prachtige waddenwandelingen met een gids kunt doen. De hoofdstad Hannover kunt u verkennen via een rode lijn die u langs meer dan 30 bezienswaardigheden brengt.

Duitsland Sächsische Schweiz
Duitsland Potsdam

Oost-Duitsland

Veel meer dan Berlijn

De voormalige DDR heeft veel moois te bieden. Dresden is de hoofdstad van de deelstaat Sachsen in Oost-Duitsland en ligt aan de rivier de Elbe. Geniet van barokke meesterwerken zoals de Frauenkirche en het Dresden Zwinger paleis, en bekijk het historische centrum vanaf een riviercruise. Een bezoek aan een ‘biergarten’ in de Altstadt hoort er zeker bij.

Op de grens tussen Sachsen en Tsjechië ligt het Ertsgebergte, waar ertsmijnen nu toeristische attracties zijn. Hier vindt u ook het Nationaal Park Sächsische Schweiz, een prachtig natuurgebied. Het wordt gekenmerkt door diepe kloven, spitse rotsen en uitgestrekte bossen, waar onder meer everzwijnen leven.

Sla ook zeker Berlijn (bekend als de hipste stad in Europa) en het aangrenzende Potsdam niet over. Beide steden hebben een Brandenburger Tor, vroeger de toegang tot de stad. Andere mooie stadjes zijn Torgau met een rijke geschiedenis, Erfurt, Freiberg met een van de mooiste marktpleinen van Duitsland en de universiteitsstad Leipzig.

Vanuit Oost-Duitsland kunt u uw camperreis heel goed combineren met Polen of Tsjechië!

Duitsland Moezel
Duitsland vakwerkhuizen

Midden-Duitsland

Prachtige natuurgebieden

In Midden-Duitsland kunt u prachtige natuurgebieden verkennen. De Eifel ligt niet ver van Nederland en is geliefd vanwege de prachtige landschappen van vulkanische oorsprong. De Duitse Vulkaanroute is een prachtige autoroute die u langs alle hoogtepunten in de Eifel brengt. Als u van wandelen houdt, bent u in de Eifel op de juiste plek. Bezoek ook sfeervolle stadjes zoals Monschau en Trier.

Ook de Moezel is goed te bereiken vanuit Nederland. Deze streek is vooral bekend vanwege de wijn, kastelen, prachtige landschappen en fotogenieke stadjes zoals Cochem en Beilstein.

Het Sauerland is vooral bekend vanwege het skigebied, maar er is veel meer te zien en doen zoals de Burcht Altena, een van de mooist gelegen van heel Duitsland, de ijzermijnen en mooie dorpjes met vakwerkhuizen.

Tenslotte noemen we het Harz gebergte, een walhalla voor wandelaars. Vakwerkhuizen zien? Quedlinburg heeft er maar liefst 2.000!

Duitsland kasteel Neuschwanstein
Burg Hohenzollern Duitsland

Zuid-Duitsland

Duitse Alpen

In Zuid-Duitsland wordt het al een stuk bergachtiger. De meeste mensen gaan naar Zuid-Duitsland voor de mooie natuur in bijvoorbeeld het Zwarte Woud met bossen, hangbruggen en meren. Het is hier prachtig fietsen en wandelen. Weet u waarom dit bos het Zwarte Woud wordt genoemd? Het bos is zo dicht dat het zonlicht de bodem niet bereikt, waardoor deze zwart lijkt. De Wutachschlucht wordt ook wel de Grand Canyon van Duitsland genoemd. Het is de grootste kloof van het land. Ontspannen kunt u aan een van de meren, zoals de bekende Titisee of de minder drukke Schluhsee.

Een ander bekend gebied is Beieren, bekend om de hoge bergtoppen, schitterende natuur en historische steden. Door Beieren loopt ook de bekendste autoroute van Duitsland: de Romantische Strasse. Hoogtepunt langs de route is het kasteel Neuschwanstein, dat model stond voor het kasteel van Doornroosje. Fraaie kastelen zijn er sowieso te over in Beieren. Ook in steden als München, Regensburg, Neurenberg en Rothenburg kunt u uren verblijven als u van geschiedenis en cultuur houdt.

In 2017 is er een kabelbaan aangelegd naar de Zugspitze, de hoogste top van Duitsland. De berg is bijna 3.000 m hoog. De kabelbaan is 4,5 km lang en stijgt maar liefst 2 km in een zeer steile klim.

Burg Hohenzollern in Baden-Württemberg is een enorm sprookjeskasteel. Het lijkt een middeleeuws kasteel, maar dat is het zeker niet. Het is ‘pas’ 150 jaar oud. Hier hebben dus zeker geen ridders rondgelopen. Duitsland heeft meer van dit soort relatief nieuwe kastelen zoals Neuschwannstein, die veel toeristen trekken.

McRent camper

Kamperen in Duitsland

Meer dan genoeg keuze

Duitsland heeft zo’n 3.600 campings: van eenvoudige gemeentecamping tot luxe resorts. Gratis kamperen of voor een paar euro per nacht kan ook op parkeerplaatsen (tenzij er een verbodsbord staat), meestal voor maximaal 24 uur. Wild kamperen is officieel niet toegestaan. Maar als u de natuur niet bevuilt en zich netjes gedraagt, wordt het vaak wel gedoogd. Pas wel op dat u niet op privé-terrein gaat staan. En let op als er jagers actief zijn. Dan is wild kamperen niet geheel ongevaarlijk…

Meer dan genoeg keuze dus! Kijk hier voor de kampeerlocaties.

Duitsland met kinderen

Van sprookjes tot de tropen

De sprookjesachtige kastelen in Duitsland spreken sowieso al tot de verbeelding van kinderen. Daarnaast kent Duitsland stranden, dierentuinen, klimparken, kindvriendelijke musea, meren en zomerrodelbanen. Qua pretparken kent u Phantasialand, Moviepark en Europa park waarschijnlijk wel.

Ook heel bijzonder: 60 km van de Poolse grens (in Krausnick) staat een hangar die oorspronkelijk werd gebruikt voor de bouw van zeppelins. Toen de bouwer failliet ging, kreeg de hangar een nieuwe bestemming. Nu vindt u er een tropisch resort, genaamd Tropical Islands, met een constante temperatuur van 26 graden, die het hele jaar geopend is. Dat is nog een heerlijk dagje uit voor groot en klein!

Back To Top