Skip to content

Kamperen

Op de mooiste locaties

Voor de liefhebbers van kamperen zijn vele landen in Europa een zeer geschikte bestemming. We bieden niet voor niks maar liefst 20 landen aan om uw camper op te halen en een camperreis te starten. De natuur is in veel landen in Europa prachtig en campings of camperplaatsen vind je door heel Europa en vaak op de mooiste locaties.

Ibero campers - kamperen

Kamperen in Europa

Camping of camperplaats

Campings zijn er in alle landen in allerlei soorten en maten. Van groot en luxe met veel faciliteiten tot kleinschalig met alleen sanitairvoorzieningen. Omdat campers en campervans steeds populairder worden, hebben steeds meer campings speciale plekken voor campers gereserveerd. In Oost Europa zijn campings vaak nog wat meer basic met verouderd sanitair. Maar modernisatie en uitbreidingen gaan ook daar in rap tempo door. Met een camper bent u natuurlijk over het algemeen zelf-voorzienend. Dus geld besparen door op campings met minder faciliteiten te gaan staan, is dan mooi meegenomen.

In veel landen zijn er ook speciale camperplaatsen langs de kant van de weg. Deze hebben meestal geen sanitairgebouw en soms ook geen elektriciteit. Maar vrijwel altijd kunt u wel de tanks legen en water bijvullen. Soms is dit gratis en in andere gevallen slechts een paar euro voor 24 uur.

Of ga kamperen bij de boer. Ook dit kan in veel landen in Europa. Het is goedkoper én leuk voor de kinderen, zeker als er dieren zijn.

Camper in Europa

Handige camping apps

waar vind ik een camping

Tegenwoordig zijn er veel handige apps te vinden waarmee u onderweg makkelijk campings kunt vinden. Uiteraard met adresinformatie, maar ook vaak met faciliteiten en reviews en beoordelingen van kampeerders. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

  • Campercontact: de proefversie is gratis. Als u lid bent van de NKC, is de app gratis. Anders betaalt u € 5,99.
  • ACSI-apps: met een ACSI lidmaatschap kunt u gebruikmaken van verschillende handige apps. Overigens staan de ACSI campings in de Campercontact app.
  • ADAC Camping app: niet alleen voor Duitsland, maar voor veel meer landen in Europa.
  • Campy app: met meer dan 27.500 campings en camperplaatsen in Europa
  • Norcamp: een campingapp voor Scandinavië, waarbij de informatie ook offline te raadplegen is.
  • Park4night: niet alleen voor kampeerplekken voor een nacht, maar ook om op een leuke plek even te pauzeren.

Kamperen in Europa

Wat kost een camping

Zoals hierboven aangegeven is er een grote variatie in soorten kampeerplekken: van groot en luxe tot kleinschalig met weinig faciliteiten tot kamperen bij de boer tot een camperplaats langs de kant van de weg. Daarnaast spelen de seizoen een grote rol: het voor- en naseizoen zijn uiteraard voordeliger dan het hoogseizoen. Dat heeft een even grote variatie in het prijsniveau van kampeerplekken tot gevolg. Als u gaat wild kamperen of gebruik maakt van camperplaatsen kunt u gratis of voor een paar euro per nacht staan. Maakt u gebruik van grote luxe campings in Zuid Europa in het hoogseizoen, dan zijn prijzen van € 70-80 per nacht al snel normaal. En alles daar tussen…

Campers Europa tip:
Reist u vooral in het laagseizoen? Schaf dan een ACSI kortingskaart aan. Dat bespaart u veel geld! Of kijk eens naar de Kampeerkaart van de ANWB, die het hele jaar korting geeft op aangesloten campings in Europa. Deze Camping Key Europe is een initiatief van de ANWB, de Duitse ADAC en Scandinavische kampeerverenigingen.

McRent camper kanoën

Kamperen met de camper

Tips per land

Op deze website vindt u per land informatie over kamperen met de camper en kunt u tips lezen. Per land is ook aangegeven of wild kamperen is toegestaan. Klik hieronder op het land waar u meer over wilt weten.

Midden Europa

Kamperen in Duitsland
Kamperen in Frankrijk
Kamperen in Kroatië
Kamperen in Oostenrijk en Zwitserland
Kamperen in Polen
Kamperen in Roemenië
Kamperen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland

Zuid Europa

Kamperen in Spanje
Kamperen in Portugal
Kamperen in Italië
Kamperen in Bulgarije

Noord Europa

Kamperen in Noorwegen
Kamperen in Zweden
Kamperen in Finland
Kamperen in IJsland
Kamperen in Estland en Letland
Kamperen in Rusland

Campers op camping - kamperen

Reserveren van campings

Is dat nodig?

De charme van het flexibel kunnen reizen met een camper is juist wat een camperreis zo aantrekkelijk maakt. Of het verstandig is vooraf campings te reserveren, hangt sterk af van waar u gaat reizen en in welk seizoen. In het voor- en naseizoen is vooraf reserveren in de regel niet nodig. Ook in het hoogseizoen is reizen op de bonnefooi prima mogelijk. Al is het dan wel verstandig om redelijk op tijd in de middag op een camping aan te komen. Dat geeft u nog voldoende tijd om een andere camping te zoeken, mocht de camping van de eerste keuze vol zijn.

Let wel op rondom korte vakanties in het land van bestemming of feestdagen. Dan zijn campings wel vaak volgeboekt. En als u bijvoorbeeld de Cote d’Azur in Frankrijk of de Costa Brava in Spanje in uw reis heeft opgenomen in het hoogseizoen, is het verstandig om daar een camping wel vooraf te boeken. Zo kunt u prima een heleboel flexibiliteit met een stukje zekerheid combineren.

Na boeking

Meer tips

Nadat u uw camper geboekt heeft bij Campers Europa ontvangt u kampeerchecklists en routesuggesties in uw persoonlijke dossier. Hierin vindt u onder meer ook tips voor campings en kamperen.

Back To Top