Skip to content

Avis Explore

Op heel veel plekken te huur in Frankrijk

Waarschijnlijk kent u Avis van de huurauto’s. In Frankrijk verhuren ze echter al 40 jaar lang ook campers onder de naam Avis Car-Away en noemen ze zich tegenwoordig Avis Explore. U kunt in maar liefst 12 locaties een camper ophalen. Zelfs in Corsica! Het personeel spreekt altijd Frans en Engels, dus dat maakt het een stuk makkelijker als uw Frans niet heel vloeiend is. Avis campers zijn altijd maximaal 2 jaar oud.

Frankrijk Placeholder
Frankrijk
Avis locaties Placeholder
Avis locaties

Beweeg de muis over de kaart om de landen en de vestigingen te bekijken

Van bestelbuscamper tot motorhome

Campertypes

Een Avis Explore camper is er in 5 verschillende types voor 2 tot 6 personen. Alle modellen beschikken over ruime bedden, cruise control, achteruitrijcamera en zijn luxe ingericht.

Het meest compacte voertuig is het campervantype de Combi-Van voor 2 personen (of een gezin met 2 kinderen). Een prima oplossing als u geen toilet en douche nodig heeft en compact wilt rijden. Daarna komt de bestelbuscamper de Campervan voor 2 of 4 personen (niet te verwarren met het campervan type hiervoor).

Dan zijn er de motorhomes: van de meer compacte modellen als de Class B en de Class B Office voor 2 personen, tot de motorhomes voor grotere gezelschappen: de Class B voor 4 tot 5 personen en de Class C voor 6 personen. De meeste campers zijn er in de uitvoeringen Classic en Comfort.

Tenslotte is er nog een buscamper de Comfort Class A voor 4 personen.

Avis Car-Away Class C camper

Praktische informatie

Ophalen en inleveren

U kunt uw camper van maandag t/m zaterdag ophalen tussen 09.00 en 11.00 uur of tussen 14.00 en 16.30 uur. Sommige locaties zijn gesloten op maandag. Als u wilt, kunt u bagage of koffers achterlaten bij de vestiging.

U levert de camper in tussen 09.00 en 12.00 uur of tussen 14.00 en 17.30 uur. U dient de camper in dezelfde conditie in te leveren zoals u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een leeg toilet en lege afvalwatertank en met een volle brandstoftank en volle fles toiletchemicaliën. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is. Inleveren op zaterdag is meestal niet mogelijk.

U kunt de camper ophalen en inleveren in verschillende locaties. Hier betaalt u een eenrichtingstoeslag voor. U kunt de camper zelfs inleveren in andere landen. Avis heeft geen vestigingen in andere landen, maar de camper wordt dan door een chauffeur van Avis opgehaald. Zo kunt u de camper bijvoorbeeld ook inleveren in Amsterdam, Rome, Venetië, Zürich, Frankfurt en Berlijn. Dit kan alleen als u de camper heeft opgehaald in Parijs of Marseille.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

Avis Car-Away Class A camper

Praktische informatie

Bestuurders

Een Avis Explore camper kunt u rijden als u 23 jaar of ouder bent en minimaal 3 jaar in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Het rijbewijs moet zijn voorzien van een internationaal rijbewijs als het rijbewijs niet in het Frans is. Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Twee bestuurders zijn inbegrepen. Voor een derde bestuurder worden extra kosten in rekening gebracht. De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben.

U mag met de camper naar andere landen in Europa rijden. Oost Europa is beperkt tot Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Estland, Letland, Litouwen, Kroatië en Slovenië. Andere Oost Europese landen zijn niet toegestaan en niet verzekerd.

Avis Car-Away Class B camper

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij Avis Explore is de camperhuur inclusief een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering voor 1 bestuurder. Bij het ophalen van de camper betaalt u altijd een borg van € 2.000. Het eigen risico is € 2.400 per schadegeval. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert.

U kunt het eigen risico verlagen tot € 800 per schadegeval voor € 16 per dag. In dit geval bedraagt de borg € 1.000. Met of zonder deze extra verzekering zijn schades aan het interieur, door vorst, bandenschade, glasschade, aan de spiegels, aan de radio en apparaten zoals de GPS en de Wifi hotspot, aan het dak en wanneer u takken of andere objecten raakt, altijd uitgesloten van dekking. Hiervoor kunt u een extra Afkoop eigen risico verzekering van de Europeesche afsluiten via Campers Europa.

Avis Car-Away Class B camper

Inventaris

Nodig in de camper

Bij de camperhuur is het volgende inbegrepen:

 • Waterslang, elektriciteitskabel, jerrycan
 • Stoffer en blik
 • Kleerhangers
 • Keukeninventaris
 • Brandblusser
 • Reservezekeringen
 • Camper stelblokken
 • Camper handleiding (tweetalig)
 • Routesuggesties
 • Eindschoonmaak (buitenkant)
 • Gratis parkeren van uw eigen auto

Uw camper wordt vooraf voor u klaargemaakt.  Hiervoor betaalt u een verplichte toeslag. U krijgt daarvoor bovenstaande en daarnaast het volgende:

 • Twee volle gasflessen
 • Volle fles toiletchemicaliën
Avis Car-Away Class B camper

Camperhuur uitbreiden

Overige extra's

Bij een Avis Explore camper is pechhulp niet standaard inbegrepen. Hiervoor betaalt u € 8 per dag met een maximum van € 300. Wegsleepkosten en zo nodig een vervangende auto of hotelkosten voor de duur van de reparatie zijn dan inbegrepen.

Daarnaast zijn er geen onbeperkte kilometers inbegrepen. U krijgt 150 km per dag, wat wellicht al voldoende is. Voor een extra bedrag per dag kunt u onbeperkte kilometers afkopen.

Daarnaast kunt u vooraf nog de volgende zaken bij uw camper boeken:

 • Beddengoed
 • Navigatiesysteem
 • Wifi hotspot (alleen in Parijs)
 • Campingtafel en -stoelen
 • Fietsrek (geen fietsen)
 • Kinderautostoel en zitverhoger
 • Koffiezetapparaat
 • Sneeuwkettingen
 • Transfer naar de vestiging en naar de luchthaven
Avis Car-Away Class B camper

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in Avis Explore camperhuur? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste Avis camper voor uw traject en reisperiode.

Huurvoorwaarden downloaden

Download hier de voorwaarden van Avis Car-Away:

Huurvoorwaarden Avis Car-Away

Back To Top