skip to Main Content

McRent

Te huur in maar liefst 16 landen

McRent is de grootste camperverhuurder in Europa. U kunt een McRent camper ophalen in maar liefst 16 landen: Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Daarnaast hebben ze 15 verschillende campermodellen. Niet elke camper wordt in elk land verhuurd. Maar desondanks is de keuze zeer ruim! De campers zijn van de merken Dethleffs, Sunlight, Globecar, Mercedes Marco Polo en Volkswagen California. Een McRent camper is over het algemeen maximaal 2 jaar oud. In IJsland, Polen en Portugal zijn enkele campers maximaal 3 jaar oud.

McRent landen Placeholder
McRent landen
McRent locaties Placeholder
McRent locaties

McRent Duitsland Placeholder
McRent Duitsland
McRent Duitsland locaties Placeholder
McRent Duitsland locaties

Beweeg de muis over de kaart om de landen en de vestigingen te bekijken

Coronagarantie Campers Europa

Boek met een gerust gevoel

Coronagarantie

McRent biedt gunstige voorwaarden in het geval dat uw camperreis in 2021 nog steeds bedreigd zou worden door corona. Dat betekent dat u voor alle verhuurlocaties tot 6 weken voor de ophaaldatum van de camper kosteloos kunt annuleren.

De voorwaarden van onze coronagarantie zijn als volgt:

 • Uw reis vindt plaats in 2021 en is geboekt tussen 15 januari en 28 februari 2021.
 • De coronagarantie is alleen van toepassing indien het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 6 weken voor vertrek oranje of rood is voor uw bestemming, en/of de grenzen van de bestemming gesloten zijn voor toeristen uit Nederland en/of er sprake is van een quarantaineverplichting na aankomst in het land van bestemming.
 • Bij een geel of groen reisadvies is reizen (relatief) veilig en is deze coronagarantie niet van toepassing.
 • Deze garantie geldt voor een camperboeking in alle McRent verhuurlocaties.
 • Er zijn geen kosten verbonden aan deze coronagarantie.
 • Na het verstrijken van de 6 weken voor de ophaaldatum van de camper gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden conform onze Algemene Voorwaarden. Voor IJsland rekent McRent vanaf 29 tot 15 dagen voor de ophaaldatum 50% annuleringskosten, van 14 dagen tot de ophaaldag 80% en op de ophaaldag of bij een ‘no show’ 95%. Voor de andere landen is dit 30% vanaf 59 tot 50 dagen voor de ophaaldatum, 50% vanaf 49 tot 15 dagen, 80% vanaf 14 dagen tot de ophaaldag.

Voor alle landen geldt dat uw boeking zonder wijzigingskosten verplaatst kan worden naar latere data, mocht uw reis niet door kunnen gaan i.v.m. corona. Voor de nieuwe data gelden de dan actuele tarieven.

McRent Family Standard camper

Grote vloot, veel campertypes

Campertypes

McRent campers zijn er in maar liefst 15 verschillende types voor 2 tot 6 personen. Alle modellen beschikken over ruime bedden, luifel, achteruitrijcamera en zijn luxe ingericht.

De meest compacte klasse is de Urban klasse. Er zijn twee campervantypes met een hefdak, vooral bedoeld voor een korte trip: de Urban Vehicle en de Urban Standard. Een prima oplossing als u geen toilet en douche nodig heeft en compact wilt rijden. Daarna komen de bestelbuscampers met toilet en douche: de Urban Plus voor 2 personen en de Urban Luxury voor 4 personen.

Daarna komen de motorhomes in 3 verschillende types en 3 verschillende prijsklassen. Qua type zijn er de semi-integraal camper, de alkoofcamper en de integraalcamper. Bekijk hier de verschillen tussen deze campertypes. Deze types komen in 3 oplopende prijsklassen voor: de Compact klasse, Family klasse en Comfort klasse. Bekijk de campers van McRent.

De duurste en meest luxe klasse: de Premium klasse. Hiervan zijn de Premium Standard, Premium Plus en Premium Luxury te huur.

Hoewel verschillende van bovenstaande types en modellen ook in IJsland te huur zijn, zijn er specifiek voor IJsland nog drie andere modellen te huur: de EcoLine 2 voor 2 personen, EcoLine 4 voor 4 personen en EcoLine 6 voor 6 personen. De EcoLine modellen zijn tot maximaal 5 jaar oud.

McRent camper in Italië

Praktische informatie

Ophalen en inleveren

De ophaaltijden verschillen per land. Vaak kunt u de camper alleen in de middag ophalen van maandag t/m zaterdag. In sommige landen kan dit echter de hele dag. Indien u de camper wilt ophalen op een zaterdag, betaalt u daar een extra toeslag voor.

In de meeste gevallen levert u de camper in de ochtend weer in. In sommige landen kan dit echter ook in de middag gebeuren. U dient de camper in dezelfde conditie in te leveren zoals u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een leeg toilet en lege afvalwatertank en met een volle brandstoftank en volle fles toiletchemicaliën. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is. Indien u de camper wilt inleveren op een zaterdag, betaalt u daar een extra toeslag voor.

In de meeste gevallen dient u de camper op te halen en in te leveren in dezelfde locatie. In Finland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Portugal kunt u de camper ook in een andere locatie inleveren. Hier betaalt u een eenrichtingstoeslag voor.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

McRent Family Standard camper

Praktische informatie

Bestuurders

Een camper van McRent kunt u rijden als u 21 jaar of ouder bent en minimaal 1 jaar in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Alleen voor de Premium campers is een minimale leeftijd van 25 jaar en een vrachtwagenrijbewijs C sinds minimaal 3 jaar vereist. Er kunnen verschillen zijn qua leeftijd in verschillende landen. Indien dit het geval is, zullen we u hierover informeren in uw offerte.

Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Extra bestuurders zijn inbegrepen, behalve in Ierland, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk. De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben.

U mag met de camper naar andere landen in Europa rijden. Er zijn wel beperkingen voor de volgende landen: Belarus, Kosovo, Moldova, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Voor deze landen is vooraf toestemming van de verhuurder nodig.

McRent camper

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij McRent is de camperhuur inclusief een basis casco- en aansprakelijkheidsverzekering. Bij het ophalen van de camper betaalt u in de regel een borg van € 1.200, al kan dit per land verschillen. Het eigen risico is daarmee ook € 1.200 per schadegeval. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert.

Het eigen risico kunt u afdekken middels een extra Afkoop eigen risico verzekering van de Europeesche via Campers Europa.

McRent Family Standard camper

Inventaris

Nodig in de camper

Bij de camperhuur is het volgende inbegrepen:

 • Onbeperkte kilometers (behalve als er een aanbieding van toepassing is)
 • BTW
 • Basisverzekering voor cascoschade en aansprakelijkheid
 • Waterslang, elektriciteitskabel, jerrycan
 • Dethleffs veiligheidspakket
 • Pechhulp 24 uur per dag
 • Twee gasflessen (1 vol, 1 gebruikt), behalve in de Urban Vehicle en Urban Standard camper
 • Kleerhangers
 • Brandblusser
 • Camper handleiding (tweetalig)
 • Fietsrek (niet geschikt voor elektrische fietsen)
 • Toiletchemicaliën
 • Camper stelblokken
 • Eindschoonmaak (buitenkant)

Uw camper wordt vooraf voor u klaargemaakt.  Hiervoor betaalt u een verplichte toeslag. U krijgt daarvoor bovenstaande en daarnaast een uitgebreide uitleg bij het ophalen van de camper.

McRent Family Standard camper

Camperhuur uitbreiden

Overige extra's

In de meeste landen kunt u de volgende zaken extra bij boeken:

 • Campingtafel en -stoelen
 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • Kinderautostoel en zitverhoger
 • Navigatiesysteem
 • Wifi hotspot (soms)
 • Fietsen (soms)

Voor alle campers geldt dat de stoelen in de rijrichting driepuntsgordels hebben waar een kinderautostoel geplaatst kan worden. De stoelen tegen de rijrichting in hebben een heupgordel waar alleen een zitverhoger geplaatst kan worden.

McRent Urban Plus

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in McRent camperhuur? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste McRent camper voor uw traject en reisperiode.

Back To Top