Skip to content

Rent Easy

Een campertype voor elk reisgezelschap

Rent Easy is een van oorsprong Duitse verhuurder. Ze bieden maar liefst 14 verschillende campermodellen aan, van de topmerken Hymer, Etrusco, Carado en Bürstner. Er is dus voor elk reisgezelschap wel een geschikte camper te vinden voor uw camperreis. U kunt een Rent Easy camper ophalen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Italië en Zweden.

Rent Easy landen Placeholder
Rent Easy landen
Rent Easy locaties Placeholder
Rent Easy locaties

Beweeg de muis over de kaart om de landen en de vestigingen te bekijken

Rent Easy camper

Van compact tot groot

Campertypes

Rent Easy campers zijn er in maar liefst 14 verschillende types voor 2 tot 6 personen.

Het type bestelbuscamper is er voor 2 personen, de City Extra, en voor 4 personen, de City Classic en de City First. Dan huurt u een camper waarbij het dak omhoog kan voor een extra bed.

Het type semi-integraal camper is een compacte motorhome zonder alkoof boven de cabine, waardoor u ruim zicht heeft. De Active Extra en Exclusive Classic zijn geschikt voor 2 personen en de Family Classic en Exclusive Extra voor 4 personen.

Vervolgens is er de motorhome met alkoof. Hierin bevindt zich een vast en ruim bed voor 2 personen. De Family Extra en de Family First is geschikt voor 5 personen. De Premium Extra is er voor 6 personen.

Tenslotte is er de integraalcamper, het grootste type. De Exclusive First, Premium Classic en Premium First zijn geschikt voor 4 personen.

Rent Easy camper

Praktische informatie

Ophalen en inleveren

De ophaal- en inlevertijden zijn verschillend per land en daarbinnen soms per locatie. U kunt grofweg uitgaan van de volgende tijden:

 • Duitsland: u kunt uw camper van maandag t/m vrijdag ophalen tussen 14.00 en 17.00 uur. U levert de camper van maandag t/m vrijdag in tussen 09.00 en 11.00 uur. De tijden kunnen echter verschillen per locatie.
 • Nederland: u kunt uw camper van maandag t/m vrijdag ophalen tussen 15.30 en 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. U levert de camper van maandag t/m vrijdag in tussen 09.00 en 11.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur.
 • Noorwegen: u kunt uw camper van maandag t/m vrijdag ophalen tussen 14.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur. U levert de camper van maandag t/m vrijdag in tussen 09.00 en 10.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur.
 • Portugal: u kunt uw camper van maandag t/m vrijdag ophalen tussen 16.00 en 18.00 uur. U levert de camper van maandag t/m vrijdag in tussen 09.30 en 11.00 uur.
 • Roemenië: u kunt uw camper van maandag t/m vrijdag ophalen tussen 14.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur. U levert de camper van maandag t/m vrijdag in tussen 09.00 en 11.00 uur en op zaterdag tussen 09.30 en 10.30 uur.
 • Italië: u kunt uw camper van maandag t/m vrijdag of zaterdag ophalen (de tijden verschillen per locatie). U levert de camper van maandag t/m zaterdag in de regel in de ochtend in, maar de tijden verschillen per locatie.

Inleveren van de camper dient te gebeuren in dezelfde conditie als waarin u deze heeft opgehaald. Dat wil zeggen schoon, met een volle brandstoftank en volle gasfles. Daarnaast moet ook de buitenkant van de camper worden schoongemaakt, als deze zo vies is dat niet kan worden vastgesteld of er schade is.

U kunt de camper niet ophalen en inleveren in verschillende locaties. Wel kunt u met de camper naar andere landen in Europa reizen. Als u naar landen in Oost Europa wilt gaan, is wel vooraf toestemming nodig van de verhuurder.

U krijgt van ons een campervoucher waar alle informatie op staat die u nodig heeft voor het ophalen en inleveren van de camper.

Rent Easy camper

Praktische informatie

Bestuurders

Bij campers van Rent Easy wordt onderscheid gemaakt tussen campers tot 3.500 kg en daarboven. De lichtste campers (City, Active, Family en Exclusive Classic) kunt u rijden als u 21 jaar of ouder bent en minimaal 1 jaar in het bezit bent van een geldig B rijbewijs. Voor de zwaardere campers (Exclusive Extra, Exclusive First en de Premium categorie) dient u minimaal 25 jaar oud te zijn en minimaal 3 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs. Per land kunnen de eisen afwijken. In Duitsland is bijvoorbeeld voor de campers uit de categorie Exclusive en Premium een groot rijbewijs nodig. Deze campers wegen namelijk meer dan 3500 kg.

Extra bestuurders moeten aanwezig zijn bij het ophalen van de camper. Alleen dan is elke bestuurder verzekerd. Voor extra bestuurders worden geen extra kosten in rekening gebracht. De hoofdbestuurder moet een creditcard bij zich hebben.

Rent Easy camper

Verzekering

Wat is verzekerd?

Bij een Rent Easy camper is een all risk casco- en aansprakelijkheids-verzekering inbegrepen. Het eigen risico bedraagt € 1.250 per schadegeval. Er wordt een borg van € 1.500 ingehouden van uw creditcard bij het ophalen van de camper. Het borgbedrag kan verschillen per land. De borg krijgt u uiteraard terug als u de camper schoon, op tijd en zonder schade inlevert.

U kunt het eigen risico geheel afkopen middels een Afkoop eigen risico verzekering van de Europeesche. Deze kunt u bij Campers Europa afsluiten.

Rent Easy City Extra

Inventaris

Nodig in de camper

In de basishuur is het volgende inbegrepen:

 • 250 km per dag (in de meeste gevallen)
 • Pechhulp 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Elektriciteitskabel
 • Navigatiesysteem
 • 2 gasflessen (meestal 1 volle en 1 gebruikte)
 • Fietsrek
 • Luifel

Het betalen van een servicetoeslag en soms een hygiènetoeslag is verplicht.

Rent Easy camper

Camperhuur uitbreiden

Overige extra's

Bij de camper kunt u de volgende items er los bij huren:

 • Keukeninventaris
 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • Campingtafel en -stoelen
 • Kinderautostoel/zitverhoger
 • Winterbanden en sneeuwkettingen
Rent Easy Active Extra

Zoek alvast een camper

Interesse in camperhuur?

Heeft u interesse in Rent Easy camperhuur? Wij zien uw aanvraag graag tegemoet. We gaan direct voor u na of de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is en nemen dan uw reisplannen met u door. Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u alvast zoeken naar de juiste Rent Easy camper voor uw traject en reisperiode.

Huurvoorwaarden downloaden

Back To Top